Kiva että oot kiinnostunu meidän kanssa asumisesta <3

Tälle sivulle on yritetty tuoda meidän kodista esille sellaisia pieniä yksityiskohtia, joiden avulla osa ihmisistä osaa jo suoralta kädeltä kääntää katseensa toisaalle, kun taas joidenkin sisällä toivottavasti vahvistuu tunne siitä, että täällä ois todennäköisesti hyvä itselle olla. Siispä tervetuloa kurkkaamaan mikä tekee meidän kodista meidän kodin!

Kollektiivista kodikkuutta

Vuosien varrella kotimme pintoihin on tarttunut jos jonkinmoista ihmisten jälkeä, eikä siitä ole edes tarkoitus päästä eroon. Sekä omille visioille, että ystävien teoksille löytyy aina jostain tyhjä palanen seinää, joten minimalismin kautta mielenrauhansa löytävän kannattaa harkita kahdesti tänne muuttoa. Oman huoneensa sisukset saa toki pitää juuri niin askeettisena kuin haluaa, mutta yhteisiin tiloihin muutokset on useimmiten tervetulleita enemmänkin lisäysperiaatteella :)

Vaivatonta viihtyvyyttä

Olohuone on yritetty pitää sillä tavalla avarana, että joogamaton saa lattialle ilman arkeologisia kaivauksia, ja tarvittaessa mahtuu myös vähän tanssahtelemaan. Hyvä äänentoisto, videotykki ja pimennysverhot mahdollistaa elokuvahetket tarvittaessa vähän isommallekin kaveriporukalle, ja muut asukkaatkin saattaa välillä lyöttäytyä seuraksi sarjan äärelle. Olohuoneen säilytystiloihin on aina tervetullutta tuoda uusia seurapelejä, ja baarikaappissakin on yleensä hyvin tilaa sivistyneen nautiskelun mahdollistaville juomille.

Käytännön kätevyyttä

Usein elämän suola löytyy kuitenkin kodin ulkopuolella, joten arjen askareista on kiva suoriutua mahdollisimman nopeasti ja vaivatta. Yhteisistä tiloista löytyy tämän tueksi oleelliset peruslaitteet niin kuin astianpesukone, kuivausrumpu, induktioliesi ja tehosekoitin. Ihan kaikkiin jäätelökonetrendeihin ei kuitenkaan ole ollut tapana lähteä mukaan, sillä yksinkertaisempaa keittiötä on helpompi pitää puhtaana.

Rentouttavaa rötväystä

Asukkaiden yhteisistä aktiviteeteista suosituin on kautta aikojen ollut saunan äärellä rentoutuminen, mutta saunan varaamista omillekaan kavereille ei ole kummemin karsastettu. Saunassa voi myös soitella kylppärin kaijuttimista musiikkia tai viilentyä parvekkeen sohvalla, jonka jälkeen viimeisetkin kireydet voi karistaa valitsemalla olkkariin sopivat värivalot ja lojumalla säkkituolien syleilyssä.

Riittävästi rauhaa

Asunnon pohjapiirrustus soveltuu hyvin siihen, että illanvietto jatkuu olkkarissa vaikka muut olisivatkin jo vetäytyneet unille. Yhdessä sovitun hiljaisuusajan jälkeen olkkarin ääntä eristävät verhot on kuitenkin hyvä muistaa sulkea, ja keittiössä vieraillut on hyvä hoitaa hiippaillen. Joskus juhlia varten voidaan sopia, että osa makuuhuoneista on yleisessä käytössä, mutta muina aikoina oman huoneen pitäisi olla jokaiselle rauhallinen turvasatama. Ja jos vaikkapa tiloja tuntemattomien vieraiden läsnäollessa haluaa varmistua siitä, että oman makuuhuoneen ovi pysyy varmasti suljettuna niin sitä varten oviin on asennettu myös avaimelliset lukot.

Valloittavia vieraita

Klassinen "pahimmat bilevuodet on jo takana" -mentaliteetti on tuntunut aina yhdistävän kaikkia tänne asumaan löytäviä. Perinteeksi on kuitenkin muodostunut pitää ainakin yhdet isommat yhteisjuhlat vuodessa, sillä kommuunin imuri haluaa aina joskus loka-marraskuun taitteessa viettää syntymäpäiväjuhliaan railakkaissa merkeissä! Tämän lisäksi pienemmät illanvietot ovat aina enemmän kuin tervetulleita, ja ystävien majoittaminen olohuoneen lukuisille nukkumapaikoille on suotavaa lyhyelläkin varoitusajalla. Joskus esimerkiksi vanhat kämppikset ovat reissuiltaan ilmaantuneet olohuoneeseen useammaksikin päiväksi, mutta yhtä yötä pidempiin visiitteihin on aina haettu kaikkien asukkaiden etukäteishyväksyntä.

Leppoisa lähiseutu

Vaikka Kallion vilinää onkin mahdollista heittää kämpästä melkein kivellä, on asunnon pihapiiri kuitenkin suojaisan rauhallinen. Vahvaan luontoyhteyteen ei tämän kaupunkikämpän maisemissa kuitenkaan pääse, sillä lähin metsä on melkein kahden kilometrin kävelyn päässä Mustikkamaalla. Katri Valan puisto on kuitenkin nurkan takana, kuntosaleja on lähikortteleissa enemmän kuin jaksaa laskea ja mereenkin voi Merihaan mattolaiturilta pulahtaa 300 metrin päässä. Asunnon ikkunanäkymätkään eivät ole sieltä valoisimmasta päästä, mutta ainakin täältä on hyvät liikenneyhteydet pois ;)

Kivat kämppikset

Lopulta koti syntyy kuitenkin tyhjiin huoneisiin siellä elävistä ihmisistä, ja jokaisella asukkaalla on iso vaikutus yhteiseen ilmapiiriin. Vaikka Antti hoitaakin usein päävuokralaisena asukkaiden esikarsinnat ja sopimusasiat, tehdään lopullinen päätös uudesta asukkaasta aina yhdessä. Perinteisiä yhdessä asumisen kahnauskohtia on yritetty mahdollisuuksien mukaan tasoittaa elämää helpottavilla käytänteillä, mutta lopulta yhdessä asumisen sujuvuus varmistuu vain valitsemalla kämppiksiksi kommunikointikykyisiä ja keskenään yhteensopivia ihmisiä. Yhdessä me kaikki kannetaan vastuu siitä, että koti pysyy turvasatamana, johon maailman myrskyistä voi saapua toipumaan.

Jaksoit tänne asti! Jee <3

Jos sulla heräsi kiinnostus jakaa osa elämästäsi tällaisessa paikassa elävien ihmisten kanssa ja jättää paikkaan ajan kanssa myös oma jälkesi, niin laita viestiä Antille ja kerro vähän vapaamuotoisesti itsestäsi niin päästään ehkä tutustumaan paremmin :)